HTML

Jolán élete és étele

Ezen a blogon gondolataimat írom le a körülöttem lévő világról, azokról a dolgokról, amiket szépnek, jónak, rossznak, félelmetesnek tartok. Szó lesz egészséges testi és lelki táplálékokról is.

Linkblog

Gyümölcsbicaj

2008.06.07. 20:16 :: Budai Jolán

A koppenhágai kirándulás nem múlt el nyomtalanul – nap mint nap merengek róla, néha olyan eretnek gondolataim is vannak, hogy szívesen élnék ott.
A rengeteg klassz élmény közül az egyik a gyümölcsbringa. Állati jófej találmány. A bringázás amúgy is nagyon dívik ott, ezt ötvözték a szellemes innoválók az egészséges életmóddal és táplálkozással. Egy csinos, hűtött pult mögé szerelt biciklin teker az eladó. Ezzel a készséggel bárhol meg tud állni – nyilván főként forgalmas csomópontokon, mint amilyen a Nyhavn – és ott árulja a gyümölcsöt és az ásványvizet. Ami az abszolút ideális szomjoltó nyáron. Nem kóla, nem hóescé, hanem Isten adta finom gyümölcs. És víz. Ilyen kezdeményezéseknek nagyon örülnék itthon is. Persze nálunk nyilván 12 évbe telne, amíg engedélyezi az ÁNTSZ, ellenőrzi az APEH, kiszáll a HACCP kommandó etc., és ebbe valószínűleg belefáradna a kezdetben még lelkes vállalkozó. Habár ki tudja – fő a pozitív gondolkodás (és reméljük, közben nem veszíti el tápértékét).
A gyümölcsbringáról megnézhető egy rövid film itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jolan.blog.hu/api/trackback/id/tr66508701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása