HTML

Jolán élete és étele

Ezen a blogon gondolataimat írom le a körülöttem lévő világról, azokról a dolgokról, amiket szépnek, jónak, rossznak, félelmetesnek tartok. Szó lesz egészséges testi és lelki táplálékokról is.

Linkblog

Belső utazás huszonnégyezerér'

2008.05.04. 08:28 :: Budai Jolán

Ma reggel felfordult a gyomrom. Persze nem az alma-banán-narancs turmixtól, hanem egy nyers ételes honlaptól. A honlapot jegyző hölgy a nyers ételek mellett a pszicho-vonalon is nyomul, és belső utazást kínál a kedves érdeklődőknek. Biztos vagyok benne, hogy a belső utazás nagyon hasznos, sokaknak segít, ezzel nincs is semmi baj. Amitől rosszul lettem, az az ára. Illetve nem (csak) az ára, hanem az, hogy illetve ahogy kint van a honlapon. Belső utazás 24 ezer. Nyilván neki is sok pénzbe került megtanulni, invesztálta bele a pénzét, energiáját, és ezt vissza szeretné kapni. Eddig még rendben. De amikor leírja, hogy a rövidebb utazás 18 ezer, a még rövidebb 12 ezer (lehet, hogy nem ezek a számok, de a nagyságrend ez), és ha előre befizetsz ötöt, akkor 10% kedvezményt kapsz – na az kiverte nálam a biztosítékot. Elkezdtem gondolkodni, hogy miért. Végeredményben ez egy tiszta üzlet, senki nincs belógatva, hogy ez egy olcsó dolog, lássa már az elején az illető páciens, hogy ha belsőleg akar utazni, akkor mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia. A második kerületi cím alapján a klienskörnek ez valószínűleg nem probléma. Tehát tiszta lapok, semmi ködösítés. Ennyi az annyi. A gond ezzel (nekem legalábbis) az, hogy kiráz a hideg, ha a lelki dolgokat, és főleg a lelki segítséget ilyen brutálisan számszerűsítik. Ez rosszabb, mint Horváth Ágnes egész munkássága. Az oké, hogy a vakbélműtét ötszázezer (nem tudom különben, hogy mennyi). De a lélek dolgait ilyen iszonyatosan tárgyilagosan megragadni nem lehet. Illetve biztosan lehet, csak az tőlem nagyon idegen. Segítek neked, hatalmamban van könnyebbé, szebbé tenni az életed, de csak akkor, ha fizetsz. Nem tudod kiperkálni a húszezret belső utazásonként? Hát, az gáz. Akkor nagyon sajnáljuk, dögölj meg saját levedben és lelki gyötrelmeidben. A VIII. kerülteti romáknak nem lehet lelki problémájuk? (Úgy sejtem, hogy lehet, sőt.) Vagy a borsodi szegénytelepek lakóinak? Nekik nem jár a belső utazás? Csak a második kerülteti felsőközéptől felfelé kérhet az ember segítséget, ha nem győzi egyedül a rá nehezedő lelki terheket? Hát ez a gáz abban a honlapban. Illetve nem a honlapban, mert az jó, logikusan felépített, tetszetős stb. Hanem a segítő-iparban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jolan.blog.hu/api/trackback/id/tr93452949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása