Nagyon érdekes honlapra bukkantam a neten. Vannak olyan intézetek, melyek nyers-szakács képzéssel foglalkoznak. Azaz olyan szakembereket képeznek, akik változatosan, szemet és hasat gyönyörködtetően tudják elkészíteni a nyers ételelket.
Milyen érdekes dolog ez - ezek szerint Amerikában már van kereslet erre a szaktudásra. Magyarországon egyelőre ott tartunk, hogy két gasztronómiai szervezet viaskodik egymással, hogy ki a jobb, az európaibb, a "mislencsillagosabb". Be kell valljam, én a Molnár B. Tamás vezette csapatnak drukkolok. Már csak azért is, mert nagyon meggyőző és klassz a honlapjuk (buvosszakacs.blog.hu), és minden megnyilvánulásukból a szakértelem és az elkötelezettség sugárzik. Szóval így ismeretlenül is hajrá, attól teljesen függetlenül, hogy a site-jukon található csodaételek nagy részét nyilván nem tudnám megenni - de lehet, hogy egyszer kivételt teszek :-)
A nagymamám (és az anyukám is) mindig azt mondta, hogy az egyszerű ételeknél jobb nincs is a világon. Tökfőzelék, borsóleves, rántott hús. Mondjuk ilyen szempontból a nyers konyhára sem lehet egy rossz szava sem senkinek: csak egy kés kell hozzá, egy vágódeszka, egy nagy tál, meg némi kreativitás és szépérzék...