HTML

Jolán élete és étele

Ezen a blogon gondolataimat írom le a körülöttem lévő világról, azokról a dolgokról, amiket szépnek, jónak, rossznak, félelmetesnek tartok. Szó lesz egészséges testi és lelki táplálékokról is.

Linkblog

Ez valódi gasztropuccs

2008.04.21. 18:12 :: Budai Jolán

Nagyon érdekes honlapra bukkantam a neten. Vannak olyan intézetek, melyek nyers-szakács képzéssel foglalkoznak. Azaz olyan szakembereket képeznek, akik változatosan, szemet és hasat gyönyörködtetően tudják elkészíteni a nyers ételelket.

Milyen érdekes dolog ez - ezek szerint Amerikában már van kereslet erre a szaktudásra. Magyarországon egyelőre ott tartunk, hogy két gasztronómiai szervezet viaskodik egymással, hogy ki a jobb, az európaibb, a "mislencsillagosabb". Be kell valljam, én a Molnár B. Tamás vezette csapatnak drukkolok. Már csak azért is, mert nagyon meggyőző és klassz a honlapjuk (buvosszakacs.blog.hu), és minden megnyilvánulásukból a szakértelem és az elkötelezettség sugárzik. Szóval így ismeretlenül is hajrá, attól teljesen függetlenül, hogy a site-jukon található csodaételek nagy részét nyilván nem tudnám megenni - de lehet, hogy egyszer kivételt teszek :-)

A nagymamám (és az anyukám is) mindig azt mondta, hogy az egyszerű ételeknél jobb nincs is a világon. Tökfőzelék, borsóleves, rántott hús. Mondjuk ilyen szempontból a nyers konyhára sem lehet egy rossz szava sem senkinek: csak egy kés kell hozzá, egy vágódeszka, egy nagy tál, meg némi kreativitás és szépérzék...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jolan.blog.hu/api/trackback/id/tr34435767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása