Mitől élő egy étel? Ezt kérdeztem én is, amikor először olvastam ezt a kifejezést az interneten. Hát attól, hogy nem főzzük, nem sütjük. Azaz nyersen esszük meg. Egészben, feldarabolva, összeturmixolva.
Miért jó ez? Azért, mert így megőrzi mindazt a rengeteg vitamint, ásványi anyagot és enzimet, amit tartalmaz, és amit a főzés során tönkreteszünk. Azaz "szarrá főzzük" az ételeinket (bocsánat a durva kifejezésért) puszta szeretetből és megszokásból. Majd ezt a nagyrészt használhatatlan anyaghalmazt belepakoljuk a testünkbe. Aztán igen csodálkozunk, hogy betegek, enerváltak vagyunk.
Mi hát a tuti recept? NE FŐZZ! NE SÜSS! RÁGJ! :-) Ez első pillantásra rémesen hangzik, de ha az ember közelebből megismeri az élő ételek titkát, ízét, színét, hatását, maga is hatása alá kerül, és pár hónap múlva a "ránott hús krumplival" duó helyett garantáltan a "saláta élő dresszinggel és natúr tökmaggal" triót részsíti előnyben.
Ezekről a dolgokról (is) szeretnék írni ebben a blogban. Legfőképpen saját magamnak, ha már a kézzel írott napló nem az erősségem.