HTML

Jolán élete és étele

Ezen a blogon gondolataimat írom le a körülöttem lévő világról, azokról a dolgokról, amiket szépnek, jónak, rossznak, félelmetesnek tartok. Szó lesz egészséges testi és lelki táplálékokról is.

Linkblog

Első lépések

2008.04.18. 11:29 :: Budai Jolán

Hogyan érdemes elkezdeni? Én a radikalizmus (és a szélsőközép) nagy híve vagyok. Tehát elhatározta magam, és egyik reggel a kávé - vajas kifli - lekvár trió helyett a sárgarépazöldje-banán-kókusztej-tisztított víz kvartett muzsikálását hallgattam a gyomromban.
A zöld löttyöt eredeti beviteli irányában csak az a bősz tudat tartotta meg, hogy ez olyan baromi egészséges, hogy abba bele kell dögleni. Aztán ahogy múltak a napok, egyre jobban ízlett a dolog. Talán olyan ez, mint amikor a dohányosok leszoknak, és elkezdik érezni az ételek valódi, finom ízét...
A "zöld koktél" ezerféleképpen variálható, fel lehet dobni friss gyümölcsökkel, zöldségekkel, sőt még gyomnövényekkel is. (Itt most abbahagyom, mert aki nem ortodox vegán, annak lassan felfordul a gyomra...)
Aki nem bírja a radikális változásokat, az kipróbálhatja a fokozatos átállást is. Csak növelje napról-napra a nyers ételek arányát (nem csak a mennyiségét!). Tehát nem elég, ha a rántott hús mellé mostantól két adag salátát eszünk meg! :-)
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jolan.blog.hu/api/trackback/id/tr49431229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása