Ja, és hogy mit csinálj a zabtejkészítésből visszamaradt masszával? Ki ne dobd! Csinálj belőle zabgolyócskákat!
A masszába keverj fahéjat, karobport, agave szirupot. Formálj belőle kis golyókat, és forgasd meg kókuszreszelékben. (Relatíve gyorsan el kell fogyasztani - ez mondjuk nem fog nehezdre esni, mert nagyon finom - mert megromlik.)
Tudtad, mi az a karob? (Én is csak pár hete tudom :-) Ez a szentjánoskenyérfa termése - ha por, akkor ledarált változatban. Azt mondják (az van ráírva), hogy a kakaó helyettesítésére szolgál. Hát, a jó öreg Suchard kakaóhoz annyi köze van, mint Fekete Pákónak a Magyar Tudományos Akadémiához, de meg lehet szokni az ízét. Érdemes belőle biot, génmanipulálatlant, fair tradet és minden mást venni - ha már ilyen egzotikumokkal nyomulunk, akkor a lehető legkevesebb kárt tegyük vele.
Új napok, új ízek, új élmények.