HTML

Jolán élete és étele

Ezen a blogon gondolataimat írom le a körülöttem lévő világról, azokról a dolgokról, amiket szépnek, jónak, rossznak, félelmetesnek tartok. Szó lesz egészséges testi és lelki táplálékokról is.

Linkblog

Zabgolyók

2008.04.18. 17:21 :: Budai Jolán

Ja, és hogy mit csinálj a zabtejkészítésből visszamaradt masszával? Ki ne dobd! Csinálj belőle zabgolyócskákat!

A masszába keverj fahéjat, karobport, agave szirupot. Formálj belőle kis golyókat, és forgasd meg kókuszreszelékben. (Relatíve gyorsan el kell fogyasztani - ez mondjuk nem fog nehezdre esni, mert nagyon finom - mert megromlik.)

Tudtad, mi az a karob? (Én is csak pár hete tudom :-) Ez a szentjánoskenyérfa termése - ha por, akkor ledarált változatban. Azt mondják (az van ráírva), hogy a kakaó helyettesítésére szolgál. Hát, a jó öreg Suchard kakaóhoz annyi köze van, mint Fekete Pákónak a Magyar Tudományos Akadémiához, de meg lehet szokni az ízét. Érdemes belőle biot, génmanipulálatlant, fair tradet és minden mást venni - ha már ilyen egzotikumokkal nyomulunk, akkor a lehető legkevesebb kárt tegyük vele.

Új napok, új ízek, új élmények.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jolan.blog.hu/api/trackback/id/tr15431752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása