HTML

Jolán élete és étele

Ezen a blogon gondolataimat írom le a körülöttem lévő világról, azokról a dolgokról, amiket szépnek, jónak, rossznak, félelmetesnek tartok. Szó lesz egészséges testi és lelki táplálékokról is.

Linkblog

Inspriráció

2008.04.18. 11:45 :: Budai Jolán

Akkor érett meg bennem a gondolat, amikor kezembe került ez a konyv, ni. Victoria Boutenko: A nyers étel csodája. Egy amerikába szakadt (nem hazánk fia, hanem orosz) hölgy írja le benne saját és családja történetét, hogy hogyan változtatták meg az életüket egy csapásra, és szabadultak meg ezáltal sok gyógyíthatatlannak mondott betegségtől.

Nekem (hála Istennek) eddig semmilyen komoly betegségem nem volt, tehát nem ez inspriált a dologban. Hanem az egyszerűség, a belső béke és harmónia (hah, míly költői szavak), ami a szerző soraiból áradt (kezd elszaladni a ló velem, úg érzem). Persze az egész le van öntve a szokásos amerikai generálszósszal, de ettől érdemes elvonatkoztatni. Róluk többet a www.rawfamily.com oldalon lehet megtudni.

A másik nagy élmény Angela Stokes története volt. Egy komoly súlyproblémákkal és betegségekkel kűzdő lányról van szó, aki a nyers ételek segítségével kezdett új életet. Érdemes megnézni az ő oldalát is: www.rawreform.com

Az ő site-ja azért tetszik nagyon, mert leírja azt a filozófiát, ami mentén érdemes átgondolni az embernek saját étkezési szokásait. Civilizációs betegségnek számít, hogy az ember rendre túlzabálja magát. És kezd nem csak a karácsonyi-húsvéti traktára korlátozódni (jaj, de rosszul nézel ki, gyönyörűm, eszel te rendesen? - sikolt fel a nagymama), hanem képesek vagyunk csak úgy minden ok és indok nélkül jóval többet enni, mint amennyire szükségünk van. De hát ez nem is csoda, ha olyanokat kínálunk a szervezetünknek, aminek csak töredékét tudja hasznosítani...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jolan.blog.hu/api/trackback/id/tr15431251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása